Xylitol

  (12)
Seřadit podle
  • 5.0
    (8)
    Sladká osvěžující chuť a o 40 % méně kalorií než cukr. Neškodí zubům.
  • 4.3
    (14)
    Alternativa běžného cukru, která je vhodná i pro diabetiky.
  • 5.0
    (2)
    Přírodní sladidlo s vysokou sladivostí a nízkým glykemickým indexem.
  • 4.8
    (5)
    Přírodní sladidlo s vysokou sladivostí a nízkým glykemickým indexem.
  • 3.0
    (2)
    Nízkokalorické sladidlo. Vhodné i pro diabetiky nebo při dietě.
  • Sladivost Xylitolu je rovna 100% sacharóze, ale oproti klasickému cukru má zhruba o 40 % kalorií méně.
  • Sladidlo z březové kůry se svěží chutí. O 40 % méně kalorií než cukr.
  • 5.0
    (1)
    Náhradní sladilo bez pachutí vhodné pro diabetiky i při redukci váhy.
  • Wolfberry Xylitol

    sáček 1000 g
    Sladidlo z březové kůry se svěží chutí. O 40 % méně kalorií než cukr.
  • 5.0
    (1)
    Stolní sladidlo s vysokou sladivostí a nízkým glykemickým indexem.
  • Přírodní práškové sladidlo se sníženým obsahem kalorií a s nízkým glykemickým indexem.
  • 5.0
    (1)
    Nízkokalorické sladidlo. Vhodné i pro diabetiky nebo při dietě.
Xylitol

Xylitol

Co je to xylitol?

Xylitol se získává z březové kůry a přirozeně se vyskytuje také v různých druzích ovoce a zeleniny. Patří mezi alternativní sladidla, jež mohou skvěle nahradit běžně používaný řepný cukr. Vlastnosti xylitolu ocení zejména příznivci zdravého životního stylu! Xylitolu se také někdy ne zcela správně říká březový cukr, nicméně se jedná o polyalkohol a neměl by být označován jako cukr. Xylitol chutná i sladí stejně jako rafinovaný cukr, ovšem má zhruba o 40 % kalorií méně a také nízký glykemický index. To znamená, že jeho hladina v krevním oběhu stoupá pozvolna. Díky tomu si mohou xylitol dopřát i diabetici a osoby s redukční dietou. Xylitol neškodí zubům, spíše naopak. Má schopnost neutralizovat kyselý zubní plak a pomáhá zuby mineralizovat.

Jak použít xylitol?

Xylitol se dobře se rozpouští ve vodě a má sladkou osvěžující chuť. Používání xylitolu v kuchyni je velmi snadné. Narozdíl od jiných sladidel se při vysokých teplotách nerozkládá, má stejnou sladivost jako řepný cukr a je ho tedy možné použít téměř pro jakýkoliv recept.