Menstruace v 21. století? Návrat k přirozenosti.

13. 6. 2019 · 3 minuty čtení
Měsíc co měsíc ženy na celé planetě řeší, jak se ve dny menstruace o sebe postarat. Poslední dobou stále víc a víc kladou důraz na přirozenou péči. Jaké jsou možnosti?

Zajímavou variantou jsou přírodní ekologické vložky a tampony z biobavlny. Jsou příjemné v kontaktu s pokožkou a vysoce savé - absorbují až dvacetinásobek vlastní váhy. Nejsou bělené chlórem, parfemované a neobsahují další zbytečné chemikálie, které by mohly podráždit citlivé intimní partie. Navíc jsou po použití plně rozložitelné.

Menstruace

Trápí-li vás množství odpadu a nechce se vám stále řešit nákupy vložek, zaměřte se na opakovaně použitelné hygienické pomůcky. Máte-li chuť zkusit něco nového, ale více trendy, sáhněte po menstruačním kalíšku. Vydrží spoustu let a jediné, co by mohlo být na začátku překážkou je naučit se s kalíškem správně manipulovat. Jakmile si ale zvyknete, oceníte jeho pohodlnost, praktičnost a budete si i své dny užívat naplno. Během cyklu se mezi opakovaným použitím jen opláchne. Po skončení menstruace jej vyvaříte v dezinfekční krabičce a je připravený pro další použití za měsíc.

Menstruace

Pro každou ženu může být ta správná menstruační pomůcka jiná. Pro všechny ženy ale platí: naslouchejte svému tělu a vnímejte, jak se cítíte. Jen tak nebudete dělat kompromisy a dopřejete si to nejlepší, ať už to znamená cokoliv.


Články k tématu Menstruace v 21. století? Návrat k přirozenosti.

  • Menopauza

    Menopauza

    · 6 minut čtení
    Menopauza je přirozenou součástí života každé ženy. Dříve pravidelná menstruace se začíná opožďovat, až jednoho dne úplně přestane. Pro některou ženu je to úleva, pro jinou pád do deprese. V dnešním článku si vysvětlíme, co menopauza je, jaké má příznaky a jak je případně zmírnit.
  • Vaginální suchost

    Vaginální suchost

    · 5 minut čtení
    Vaginální suchost trápí čas od času v produktivním věku minimálně každou druhou ženu. Na vině jsou především výkyvy v hladinách ženských pohlavních hormonů, estrogenů. Jaká je nejúčinnější pomoc a čeho se v péči o intimní partie vyvarovat, vám poradíme v našem článku.
  • Co pomůže při vaginální mykóze?

    Co pomůže při vaginální mykóze?

    · 3 minuty čtení
    Vaginální mykóza je nepříjemné onemocnění vaginy a jejím nejčastějším původcem je kvasinka Candida albicans. Kvasinky jsou součástí běžné mikroflóry a neškodí, dokud se nepřemnoží. Až 75 % žen onemocní alespoň jednou za život vaginální mykózou. U mnoha z nich dochází k tomuto onemocnění opakovaně.