Dr. Max, váš expert na krásné a zdravě vypadající vlasy

6. 9. 2021 · 32 minut čtení

Dr. Max Váš expert na krásné a zdravě vypadající vlasy

Vlasy jsou korunou krásy především žen, ovšem hustými a silnými vlasy se rádi pyšní i muži. Kvalita vlasů je zčásti dána geneticky, do značné míry ji však můžeme ovlivnit pečlivou individuální péčí a vhodně zvolenými vlasovými přípravky. V lékárnách Dr. Max velmi dobře rozumíme problémům s vlasy, které vás - naše zákazníky - nejčastěji trápí. Proto vám můžeme nabídnout to nejlepší řešení tak, abyste byli se svými vlasy maximálně spokojeni.

Máme pro vás nejen pečující produkty pro všechny typy vlasů, ale také stylingové přípravky, přírodní barvy na vlasy a v neposlední řadě i přípravky k péči o vlasovou pokožku, jejíž zdraví je pro růst vlasů klíčové. Neupřednostňujeme pouze jednu značku, jak tomu bývá v beauty salonech nebo v kadeřnických studiích, ale nabízíme široký sortiment značek, jako jsou například Apivita, UriageDucray, Dr. Max, Klorane, Eucerin, Revalid, Vichy, Skinexpert a další.



Krásné vlasy s péčí Dr. Max



Co byste měli vědět o vlasech a vlasové péči?


Jak často si umývat vlasy?
Gelový či krémový šampon – který kdy použít?
Jak často používat vlasovou masku?
Vlasy ručníkem vysoušejte jemně.
Pravidelně vlasy zastřihujte.
Fénování vlasů – pozor na teplotu!
Dr. Max péče o vlasy. Už žádné experimenty, jděte najisto. Zdravá krása vždy nablízku.


Vhodná péče od kořínků ke konečkům



Lupy, nejen estetický problém

Lupy, nejen estetický problém

Lupy jsou drobné šupinky, které vznikají nadměrným olupováním pokožky hlavy.

▶ Proti lupům lze bojovat vhodnou vlasovou kosmetikou, nejdříve je však třeba rozlišit, o jaký typ lupů se jedná:

 

Šampony určené proti výskytu mastných lupů obsahují složky, které omezují množení kvasinek (antimykotika). Při sklonech k tvorbě lupů se do šamponů přidávají látky, které změkčují a odstraňují zrohovatělou vrstvu pokožky (keratolytika). Při výskytu suchých lupů je vhodné volit šampony, jež obsahují hydratační složky pro zvláčnění a zklidnění pokožky hlavy, např. panthenol či alantoin. Termální kosmetika Uriage založená na blahodárných účincích termální vody z francouzských Alp přináší ucelenou řadu Uriage D.S. pro vlasy se sklony k tvorbě lupů či projevům seboroické dermatitidy.




Poškozené vlasy – roztřepené konečky, lámavost, ztráta lesku

Poškozené vlasy – roztřepené konečky, lámavost, ztráta lesku

Poškozené vlasy jsou slabé, suché, lámou se, ztrácejí pružnost, lesk a vitalitu.

▶ Poškození vlasů souvisí často s nevhodnou vlasovou kosmetikou a nešetrnou péčí.

 

Cílem péče o namáhané vlasy je jejich oživení a revitalizace. K tomu slouží regenerační šampony, kúry a masky. Prospěšné jsou též rostlinné oleje jako např. arganový, jojobový či kokosový. Často se používají směsi více olejůIntenzivní regenerační šampon nabízí mimo jiné přírodní řecká kosmetika Apivita, která je založena na regeneračních účincích výtažků z medu a dalších včelích produktů. Na velmi suché, poškozené až krepaté vlasy je vhodný šampon Klorane s BIO máslem Cupuacu, který vyživuje vlasy do hloubky, dokonale je uhlazuje a dodává zářivý lesk.




Vypadávání vlasů – začněte jej řešit včas

Vypadávání vlasů – začněte jej řešit včas

Vypadávání vlasů, odborně alopecie, je přirozená věc. Denně každému z nás vypadne asi 100 vlasů. Pokud však počet vypadlých vlasů převyšuje počet vlasů nově vyrůstajících, kštice začne viditelně řídnout.

▶ Nejběžnějšími typy alopecie jsou:

 

Mezi klinicky prověřené aktivní složky v souvislosti s vypadávání vlasů patří např. redensyl, aminexil nebo minoxidil. Osvědčené jsou také kofeinové přípravky, které podporují mikrocirkulaci krve v okolí vlasových kořínků. Naším tipem při sklonech k vypadávání vlasů je speciální vlasová kosmetiku skinexpert Revihair, která podporuje růst a hustotu vlasů.




Citlivá pokožka hlavy – dopřejte jí speciální péči

Citlivá pokožka hlavy – dopřejte jí speciální péči

Citlivost vlasové pokožky se projevuje pálením, svěděním, zarudnutím a pocitem napětí. V některých případech je citlivá vlasová pokožka náchylná k tvorbě lupů či padání vlasů.

▶ Příčinou zvýšené citlivosti pokožky hlavy může být buď nadprodukce kožního mazu, nebo naopak její suchost.

 

Vsaďte na osvědčené zklidňující složky přírodního původu, jako aloe vera, heřmánek, měsíček nebo bambucké máslo. Citlivou pokožku pomáhá chránit také např. glycerin, alantoin či panthenol.

Šampony určené k péči o citlivou pokožku nabízí Řada Uriage DS, která je založena na blahodárných účincích termální vody z francouzských Alp. Vhodným šamponem respektujícím specifika citlivé vlasové pokožky je také Eucerin dermocapillaire.




Mastné vlasy – problém nejen v dospívání

Mastné vlasy – problém nejen v dospívání

Kožní maz (sebum) je přirozenou součástí ochranné kožní bariéry, která pomáhá udržovat pokožku hydratovanou, a navíc ji chrání proti negativním vlivům prostředí.

▶ Proč se vlasy nadměrně mastí a co s tím?

 

Pokud se vám vlasy mastí, je třeba zvolit speciální šampon, který vlasy důkladně a šetrně odmastí a zároveň pomůže redukovat nadměrnou tvorbu kožního mazu. Tradičním přípravkem jsou šampony s kopřivovými výtažky nebo jemným jílem, který má výborné absorpční vlastnosti. Jako první pomoc proti mastným kořínkům lze doporučit aplikaci suchého šamponu. Při sklonech k nadměrnému maštění vlasů mohou kondici vlasů podpořit doplňky stravy s obsahem biotinu, selenu, mědi a zinku.




Doplňky stravy pro silné a krásné vlasy



Doplňky stravy pro silné a krásné vlasy

Pestrá a vyvážená strava je základem našeho zdraví a spokojenosti. K tomu patří i silné a kvalitní vlasy. Bohužel není v silách většiny z nás denně sledovat složení živin v našem jídelníčku.

▶ Pokud byste chtěli vlasovou péči obohatit o extra dávku energie i zevnitř, je možné sáhnout po speciálně formulovaných doplňcích stravy.

 

Komplexní složení látek prospěšných pro vlasy, nehty a pleť nabízejí tobolky skinexpert by DR.MAX ReviHair. Obsahují biotin, zinek, vitaminy A, D, E a B2 a navíc jsou obohaceny o aminokyseliny cystein, methionin a tyrosin, které jsou důležité pro tvorbu keratinu, což je základní stavební složka vlasů. Krásu a vitalitu vlasů může podpořit také kolagen, např. ve formě doplňku stravy Dr. Max Collagen drink, který obsahuje i další pro vlasy prospěšné složky jako je biotin a zinek.




Přijďte se poradit do našich dermocenter



Přijďte se poradit o vhodných vlasových produktech a navštivte naše dermocentra. Najdete zde nejen širokou nabídku produktů za výhodné ceny, ale také speciálně proškolené dermoporadkyně, které vám rády poradí, pomohou se správným výběrem a doporučí vhodnou vlasovou kosmetiku tak, aby vaše vlasy byly opět krásné a vypadaly zdravě.

Váš Dr. Max

Přijďte se poradit o vhodných vlasových produktech do našich dermocenter


Články týkající se problematiky vlasové péče


  • Nadměrné padání vlasů. Jak mu zabránit?

    Husté, lesklé, silné, dlouhé. Takové vlasy jsou od pradávna považovány za symbol zdraví a krásy. Ne každý však má takové štěstí, že jeho vlasy celý život vypadají jako z obálky módního časopisu. Pokud máte ráno plný polštář vypadaných vlasů nebo jich vyčešete chomáč při každém tahu hřebenem, je čas zakročit. Poradíme vám, jak na to.
    Nadměrné padání vlasů. Jak mu zabránit?
  • Lupy – problém, který se dá řešit

    Lupy nejsou nakažlivé, ani nebezpečné, ale zato pořádně dovedou znepříjemňovat život. Každý, kdo se v životě s lupy potýkal, potvrdí, že mohou být pořádnou zátěží na psychiku. Zejména u teenagerů pak není výjimkou, když se postižený stává terčem posměchu. Při správné péči jsou ale lupy dobře zvládnutelné. Poradíme vám, jak na to.
    Lupy – problém, který se dá řešit
  • Seboroická dermatitida - příznaky a péče o pokožku

    Zarudlá pokožka a olupující se mastné žlutavé šupinky, to jsou hlavní příznaky chronického zánětlivého onemocnění kůže s názvem seboroická dermatitida nebo zkráceně seborea. Velmi často se vyskytuje u kojenců mladších tří měsíců, potrápit však dokáže i dospělé, zejména muže ve věku 30 až 60 let. Proč seborea vzniká, co dělat, když se u vás nebo vašeho miminka objeví a jaká opatření ji mohou pomoct...
    Seboroická dermatitida - příznaky a péče o pokožku
  • skinexpert BY DR.MAX ReviHair®: Komplexní péče při vypadávání vlasů

    Řešíte problémy s vlasy? Nejsou tak kvalitní, jak byste si přáli? Vypadávají? V tom případě zapomeňte na obyčejné šampony z drogerie a vyzkoušejte vlasovou dermokosmetiku z lékárny, která díky obsahu speciálně vybraných aktivních složek pomůže vašim vlasům opět nabrat sílu. Investice do kvality se vyplatí – i pokud se jedná o vlasovou péči. Seznamte se s novou řadou vlasové...
    skinexpert BY DR.MAX ReviHair®: Komplexní péče při vypadávání vlasů

Články k tématu Dr. Max, váš expert na krásné a zdravě vypadající vlasy

  • Alopecie u žen – příznaky a léčba

    Alopecie u žen – příznaky a léčba

    · 7 minut čtení
    Vypadávání vlasů vždy bylo, je a bude strašákem mužů i žen. Stav vlasů a vlasové pokožky je téměř vždy odrazem zdravotního stavu. Podle lékařů je normální, když člověku vypadne okolo sta vlasů denně. Pokud jich je ale o dost více a my chceme předejít řídnutí vlasů, musíme nejdříve zjistit příčinu. Přečtěte si, jaké jsou nejběžnější důvody vypadávání vlasů a jaké jsou možnosti léčby.
  • Jak vybrat fén?

    Jak vybrat fén?

    · 7 minut čtení
    Fén je základní výbava většiny domácností. Pomáhá usušit mokré vlasy po umytí a slouží také k vytvarování požadovaného účesu. Poradíme vám s výběrem vysoušeče vlasů na základě toho, jaké máte požadavky i typ vlasů. Podíváme se také na užitečné funkce. Moderně vybavené fény totiž nejen nepoškozují vaše vlasy, ale mohou je během sušení dokonce aktivně chránit a vyživovat.
  • Jak vybrat kulmu na vlasy?

    Jak vybrat kulmu na vlasy?

    · 9 minut čtení
    Toužíte po atraktivních vlnách, stylových kudrlinkách a prstýncích či nedbalém plážovém looku? I zcela rovné vlasy snadno natočíte pomocí kulmy. V našem článku vám poradíme s výběrem vhodného modelu – přímo na míru vašim vlasům a požadavkům na styl účesu.