Krůtí burger se sýrem a zeleninou

10. 8. 2021 · 1 minuta čtení

Překvapte rodinu a přátele novým receptem na grilování! Masovou směs si připravte předem a nechte ji několik hodin zrát v lednici a zbytek burgeru už připravte svým hostům přímo před očima.



Krůtí burger se zeleninou a sýrem

Krůtí burger se sýrem a zeleninou

⏳ Doba přípravy: 20 min

Ingredience na 2 porce:

✔️ 250 g krůtích prsou
✔️ 30 g jarní cibulky
✔️ 30 g ajvaru nebo rajčatového pyré
✔️ 8 g hořčice
✔️ 2 celozrnné housky
✔️ 40 g 30% eidamu
✔️ 8 ml řepkového oleje
✔️ 300 g rajčat
✔️ 100 g ledového salátu
✔️ sůl, pepř 

Postup přípravy:

Krůtí maso nameleme, přidáme najemno nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lžíci hořčice, sůl a pepř, vše promícháme a vytvarujeme burgery. Ty poté opečeme z obou stran na grilu nebo pánvi na troše oleje. Po prvním otočení přidáme na maso plátek sýra a necháme roztéct. Rozkrojené pečivo můžeme také opéct na pánvi nebo grilu, v ideálním případě si upečeme vlastní celozrnné housky, ale pro rychlejší přípravu lze použít i kupované pečivo. Housku potřeme ajvarem (pokud nemáme ajvar, tak použijeme rajčatové pyré), přidáme hotové maso, nakrájené rajče, listy ledového nebo jiného salátu a přiklopíme. Ze zbylé zeleniny si připravíme salát (můžeme ho zakápnout olivovým olejem a citronovou šťávou).

Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty na 1 porci: 1700 kJ

Z toho 33 g sacharidů, 42 g bílkovin, 11 g tuků, 5 g vlákniny, 8 g cukrů, 3 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli


Články k tématu Krůtí burger se sýrem a zeleninou

  • Mnoho lidí si myslí, že diabetici musí ze svého jídelníčku zcela vyloučit sacharidy. Není ale cukr jako cukr. Které typy sacharidů tedy při cukrovce omezit či úplně vynechat a kterých se naopak bát nemusíte? A jak celkově upravit diabetický jídelníček?
  • Batátové kari s červenou čočkou

    Batátové kari s červenou čočkou

    · 2 minuty čtení
    Sladké brambory alias batáty dnes běžně koupíte v obchodech a díky svému všestrannému použití se stávají oblíbenou alternativou „obyčejných“ brambor. Vyzkoušejte je na indický způsob s kari a červenou čočkou.
  • Rýžové placičky s tuňákem a olivami

    Rýžové placičky s tuňákem a olivami

    · 1 minuta čtení
    Naše rýžové placky s tuňákem a olivami potěší každého, kdo hledá lehký, jednoduchý a osvěžující oběd nebo svačinu. Pohladíte své chuťové pohárky a přitom vám z nich nebude těžko, navíc tak můžete výborně spotřebovat zbytky uvařené rýže.