Zdravý životní styl

12. 4. 2023 · 16 minut čtení
Novinky pro zdraví na e-shopu Dr. Max
Zdravý životní styl

Zdravý životní styl je zásadní pro udržení dobré tělesné i duševní kondice. Základem zdravého životního stylu je samozřejmě kvalitní a vyvážená strava, která dodá organismu vše, co potřebuje pro plnění i těch nejnáročnějších úkolů. Zpestřete si jídelníček zajímavými superpotravinami, vyzkoušejte rostlinné alternativy mléka, oříšky a neobvyklé sušené plody nebo potraviny bez lepku a přesvědčte se, že i zdraví může chutnat. Nezapomněli jsme ani na spotřebiče pro zdravé vaření, s nimiž bude příprava hodnotných pokrmů hračka.

Rostlinné alternativy mléka
Ořechy a semínka
Sušené ovoce a plody
Bezlepkové potraviny
Spotřebiče pro zdravé vaření
Mouky
Přírodní sladidla
Oleje
Šťávy a nápoje
Superpotraviny

Kdo by ještě neslyšel o superpotravinách? Tímto termínem se již běžně označují potraviny výjimečně bohaté na některé živiny, vitaminy, minerály a především antioxidanty, které pomáhají organismu zvládat negativní vlivy vnějšího prostředí. Superpotraviny jsou obvykle rostlinného původu a můžete je konzumovat v běžné formě jako přísady do vaření anebo v koncentrované podobě jako doplňky stravy. Vyzkoušejte quinou, acerolu, rakytník, kotvičník či kurkumu a další superpotraviny z naší nabídky.

Superpotraviny
Ostropestřec

Na očistné kúry je tím nejlepším specialistou ostropestřec! Ostropestřec mariánský přispívá k regeneraci jaterní tkáně, pomáhá při poruchách trávení a podporuje detoxikaci organismu. Ostropestřec je k dostání ve formě čaje, tekutého extraktu nebo kapslí a tablet.

Quinoa

Quinoa je oblíbenou superpotravinou původem z Jižní Ameriky. Patří mezi pseudoobiloviny, je přirozeně bezlepková a je ceněna zejména pro vysoký podíl bílkovin, lehkou stravitelnost (nenadýmá) a delikátní chuť. Ochutnejte jemnou bílou či oříškovou červenou quinou.

Ashwagandha

Ashwagandha neboli vitánie snodárná či indický ženšen je označována jako univerzální adaptogen. Má antioxidačními účinky, pomáhá podporovat vitalitu, energii, duševní a kognitivní činnost, napomáhá soustředění, přispívá k relaxaci a pomáhá bojovat s únavou.

Kurkuma

Kurkuma není zdaleka jen koření typické žluté barvy. Obsažený kurkumin má výrazné antioxidačními účinky. Kurkuma podporuje trávení, normální činnost jater, srdce a cév, napomáhá fungování imunitního systému a v neposlední řadě přispívá k dobrému stavu kloubů a kostí.

Kotvičník

Na co je kotvičník? Kotvičník zemní (Tribulus terrestris) přispívá k udržení správné hladiny pohlavních hormonů, a tedy i k bezproblémové funkci pohlavních orgánů. Proto je oblíbený zejména jako prostředek pro podporu sexuální vitality. Kotvičník mohou užívat muži i ženy.

Matcha

Matcha je jemně mletý zelený čaj s vysokým obsahem antioxidantů a silnou chutí, který se pěstuje především v Japonsku. Je oblíbený pro své povzbuzující účinky a schopnost zlepšit soustředění. Často se používá také jako ingredience v dezertech a nápojích.

Aloe Vera

Aloe vera je již po tisíce let využívána jako rostlina, která vyniká mnoha pozitivními účinky na lidský organismus. Mimo jiné má aloe silné antioxidační účinky, podporuje trávení, pomáhá detoxikovat organismus a přispívá k udržování normální hladiny cukru v krvi.

Rakytník

Plody rakytníku řešetlákového jsou bohatým přírodním zdrojem vitaminu C, obsahují jej až 200x více než citrony. Rakytník je skvělým doplňkem pro podporu přirozené obranyschopnosti. Podporuje trávení a díky obsaženým flavonoidům přispívá k normální funkci srdce a cév.

Maca

Maca neboli řeřicha peruánská či peruánský ženšen je rostlina tradičně využívána pro své účinky na plodnost a sexuální vitalitu u mužů i žen. Aktuálně ji lze zařadit mezi nejoblíbenější vitageny, tedy přípravky pro podporu tělesné i psychické výkonnosti.

Široká nabídka pro zdravý životní styl

Zdravý životní styl nezahrnuje pouze kvalitní a vyváženou stravu, ale také pravidelný pohyb a sportování. Proto vám Dr. Max nabízí nejen širokou škálu produktů zdravé výživy a superpotravin, ale také sportovní vybavení, potraviny a doplňky stravy pro sportovce. Navštivte naši stránku a zajistěte si u nás potřebné cvičební pomůcky a praktické pomocníky pro domácí trénink.

Novinky pro sportovce na e-shopu Dr. Max