Úvod
Allnature Čočka černá beluga svým vzhledem připomíná kaviár a má jemnou oříškovou chuť. Je výborným zdrojem bílkovin a vlákniny. Černá čočka má pevnější konzistenci a její slupka jí pomáhá udržet tvar i po uvaření. Jde o velmi chutnou, a především výživově bohatou potravinu.
Použití:
Čočku černou beluga propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu. Vařte 25-30 minut do měkka. Dle potřeby dolévejte horkou vodu. Čočku během vaření zbytečně nemíchejte, předejdete tak rozbití její slupky. Čočku osolte až nakonec.
Složení:
Čočka černá beluga.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie: 1277kJ/305 kcal. Tuky: 1,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 41 g, z toho cukry: 1,1 g. Bílkoviny: 23 g. Sůl: 0,01 g.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.