Úvod
Celozrnný žitný chléb s přirozeným kvasem. Neobsahuje žádné přídatné látky a poskytuje vysoké množství vlákniny. Jeho výtečnou chuť zajišťuje přirozená mikroflóra, kterou žitná zrna obsahují. Obilné zrno, které není zbaveno vrchních vrstev, obsahuje biologicky aktivní látky prospěšné pro náš organismus.
Vhodný pro jídelníček se sníženým obsahem energie
Cereální výrobky jsou významným zdrojem škrobu a tedy sacharidů. Trávení škrobu v celozrnném výrobku je však pomalejší, zvyšuje hladinu krevního cukru velmi pozvolna a celková využitelnost sacharidů je nižší než u bílého pečiva.
Dlouhodobá trvanlivost zajištěná přirozeným procesem
Chléb zraje v temperovaných místnostech podobně jako sýry. Je živým organismem a přirozená mikroflóra zabraňuje růstu plísní a následné kontaminaci nebezpečnými mykotoxiny. Obal výrobku tvoří polopropustnou membránu, která zajišťuje jeho dlouhodobou trvanlivost. Pokud jej skladujeme v chladné místnosti při relativní vlhkosti okolo 60 %, vysychá velmi pomalu a udrží si příjemnou jemně nakyslou chuť minimálně po dobu 6 měsíců.
Hlavní vlastnosti:
- 100% celozrnný cereální výrobek
- vhodný pro jídelníčky se sníženým obsahem energie
- dlouhá trvanlivost zajištěná přirozeným procesem
- vysoký obsah vlákniny
- výtečná chuť
Složení
Celozrnný žitný šrot (100 %), voda, přirozený kvas, sůl. Energetická hodnota balení 40 g: 332 kJ / 79 kcal.
O značce
Potravinářsko-farmaceutická společnost Dr. Staněk produkuje svoje výrobky pod značkami Guareta® a DietLine®. Její zakladatel PharmDr. Martin Staněk je absolventem Farmaceutické fakulty, a díky tomu potraviny a výživu vnímá jinak než potravinář či obchodník. Prvořadým cílem společnosti je hledat a upravovat přírodní výživné látky tak, aby je bylo možné využít v dietních režimech pro úpravu nadváhy a obezity. Zpracování surovin nejvyšší možné kvality se snaží co nejvíce přiblížit požadavkům kladeným na léčivé přípravky. Velká pozornost je věnována také chuťové stránce potravin a jejich co nejlepší toleranci.