V tropických deštných pralesích Střední Ameriky roste vysoký strom s hladkou kůrou a trubkovitými květy, jehož příznivé účinky jsou místním domorodým kmenům již po staletí známé. Rostlina Lapacho pochází ze středního Peru, provincie Coronel Portillo. Indiáni jej nazývají slovem, které se dá přeložit jako "mít moc a sílu"
Nejvýznamnějším naftochinonem je lapachol. Rostlina dále obsahuje flavonoidy, vitaminy (B, C, provitamin A), minerální látky (vápník, draslík, fosfor a hořčík) a stopové prvky (křemík, cín a mangan).
Složení:
- Lapačo červené (Tabebuia impetiginosa, kůra) - Antioxidant, Krevní tlak, Normální činnost ledvin - vylučování, Mikrocirkulace, Přirozená obranyschopnost - odolnost, Relaxace - spánek
Jak se Energy Lapacho bylinný čaj připravuje:
Do 1 litru vařící vody vhodíme 4 plné lžičky lapacha, necháme 5 minut vařit. Poté odstavíme a necháme ještě 15–20 minut luhovat. Můžeme pít jak teplé, tak vychlazené. Dávkování: 1 l odvaru vypít v průběhu dne, nejlépe mezi jídly. Po 2–3 týdnech užívání je vhodná pauza trvající nejméně 1 měsíc.
Upozornění:
Nevhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy.