Úvod
Wolfberry šťáva z kustovnice čínské je nejvyšší jakosti, protože plody ze kterých se vyrábí, se pěstují v oblasti čínské provincie Ningxia, která je proslulá nejkvalitnějšími plody této rostliny na světě. Kustovnice čínská je asi 150 cm vysoký keř s oranžovými plody a roste v jihovýchodní Asii od subtropů až po Himaláje. Půda, na které se jí v této oblasti daří, je obzvlášť bohatá na minerály, mnoho řek a potoků navíc zajišťuje celé úrodě maximální množství dalších látek, které jsou prospěšné pro lidský organismus.
Při zpracování šťávy je kladen vysoký důraz na kontrolu a uchování mimořádných vlastností plodů goji. Na jeden litr 100% goji šťávy je potřeba 6 kg zralých plodů goji. Šťáva je bez přidaných barviv, konzervačních látek, bez cukru a je pasterizována při 80°C. O rostliny goji se místní lidé starají s obrovskou péčí. Zralé plody se sklízejí tak, že se velmi opatrně setřásají na podložku, protože při špatném zacházení bobule zčernají, poté se nechává takto šetrně sklizená úroda v polostínu uschnout. Díky tomu, že se v okolí keřů kustovnice čínské nepěstují žádné jiné rostliny, jsou plody goji z provincie Ningxia chráněny před nákazami, kterými trpí jiná vegetace.
Kustovnice čínská obsahuje mimo jiné:
• 11 základních a 22 stopových minerálů
• četné aminokyseliny
• 6 základních vitamínů
• 8 polysacharidů a 6 monosacharidů
• 5 nenasycených mastných kyselin
• beta-sitosterol a další fytosteroly
• 5 karotenoidů
• četné fenolové pigmenty (fenoly)
Při skladování a přepravě chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření uchovejte v chladu do 6°C a spotřebujte do 4-6 dnů po otevření. Před použitím protřepat.
Energetická hodnota ve 100ml Energie: 102kJ; Bílkoviny: 1.44g; Sacharidy: 4.18g; Tuky: 0.17g; alfa karoten: 21.9ug; beta karoten: 90.0ug