Úvod
Klíčky Hořčice bílé Wolfberry BIO mají výraznou a ostřejší chuť i aroma, proto jsou často doporučovány i jako koření pro milovníky pikantních pokrmů. To nejlepší z hořčice nenajdete v kelímku, ale v rostlině samotné a především pak v jejich výhoncích. Klíčky hořčice obsahuji řadu vitamínů, prospěšných látek a jsou bohaté na živiny a stopové prvky.
Návod na klíčení:
• Semínka propláchněte vodou. Lehce navlhčené je vložte do klíčící nádoby.
• Semínka nechte na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abyste zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Použití:
Klíčky nejen dobře chutnají, ale na talíři i skvěle vypadají. V kuchyni se hodí pro přípravu většiny pikantnějších salátů či příloh nebo jen tak na pečivo s pomazánkou. Lze je použít i do polévek nebo na posypání brambor. Orestované na troše oleje je můžeme smíchat s rýží nebo nudlemi.
Semínka BIO hořčice si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Země původu: Itálie