Jáhly jsou vyloupané proso a pocházejí z Číny, kde dodnes patří k velice významným potravinám. Jejich semena mají žlutou barvu a velikost okolo 1 milimetru.
Jáhlové vločky, stejně jako jáhly, jsou nesmírně výživné, lehce stravitelné a syté. Působí na organismus zásaditě a díky tomu, že neobsahují lepek, jsou vhodné pro celiaky. Kvůli poměrně vysokému obsahu železa a bílkovin ocení jáhlové vločky sportovci, těžce pracující, rekonvalescenti, ale jsou vhodné i pro děti a osoby s velkou psychickou zátěží. Kromě železa a bílkovin najdete v jáhlových vločkách i vitamíny řady B a z minerálů pak ještě fosfor a hořčík.
Z jáhlových vloček se dá připravit výborná kaše, ale hodí se i k výrobě různých nákypů, placiček, karbanátků, pečiva, pomazánek, müsli, salátů a do jogurtů. Jáhlové vločky výborně chutnají i jako hlavní příloha k zeleninovým a masovým pokrmům.
Wolfberry jáhlové vločky jsou vyrobeny z prosa pěstovaného na kontrolovaném ekologickém zemědělství v BIO kvalitě. Kromě toho, že jsou velmi výživné, tak mají výhodu v rychlé přípravě.
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 1542kJ / 364kcal; Bílkoviny: 11g; Tuk: 4g; Sacharidy: 71g; Vláknina: 3g; Voda: 12g
Minerály: Vápník: 25mg; Železo: 9mg; Draslík: 215mg
Alergeny: Přirozeně neobsahuje lepek, ale balení může obsahovat stopové množství lepku.