Úvod
100% javorový sirup kvality Grade A vyráběný tradičním způsobem z mízy kanadských cukerných javorů na rodinné farmě v Ontariu (Kanada). Hustý, s jemnou a delikátní chutí karamelu. Obsahuje vitamíny A, B2, B5, B6, D, niacin, biotin, kyselinu listovou, aminokyseliny a minerální látky (zinek, železo, draslík, mangan, vápník, fosfor, hořčík, aj.).
Mezi javorovými sirupy se najde v jejich výrobě mnoho rozdílů a kvalita je proto mnohdy kolísavá. Kvalitní sirupy nepotřebují žádné doslazování ani příměsi. Základní pomůckou ve výběru sirupu je označení Grade A – D. Přičemž Grade A je jemný sirup nejvyšší kvality a delikátní chuti.
Použití:
Javorový sirup je zdravější alternativou bílého cukru. Sirup obsahuje cca max. 5% fruktózy, 5% glukózy a 66% sacharózy. Můžete si jím osladit palačinky, lívance, ale i třeba čaj a kávu. Všem pokrmům propůjčí svou lahodnou, karamelovou chuť i výjimečnou vůni.
Chcete-li javorovým sirupem nahradit bílý cukr ve vašich receptech, držte se jednoduchého pravidla: místo 4 dílů bílého cukru, použijte 3 díly javorového sirupu.