Jujube je peckovice podobná švestkám a podobně se i zpracovává. Může se jíst čerstvá, sušená, nebo vařená. Nejčastěji se ale využívá v sušené formě, protože po usušení získávají plody datlovou příchuť a právě proto se na světových trzích jujubě říká čínská datle.
Po usušení a namletí bývá ve své domovině používána i jako náhražka kávy. Cicimek datlový obsahuje širokou škálu vitamínů a flavonoidů. Kromě toho je v plodech poměrně velký rozsah stopových prvků (měď, kobalt, jód, draslík, vápník, fosfor, železo, hořčík, zinek, mangan), glukózy, fruktózy, pektinů a organických kyselin.
Sušené plody jujube Wolfberry nejsou uměle doslazované a jsou bez pecek. Pokud budete mít to štěstí a pecku přeci jen najdete, tak si ji zasaďte a možná se vám podaří vypěstovat vlastní strom cicimku datlového.
Upozornění: Jedná se o doplněk stravy, který nenahrazuje pestrý jídelníček. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávky.
Doporučené dávkování: 100g za den
Minerály ve 100g: V závorkách jsou uvedeny doporučené denní dávky. Vápník: 79mg (800mg); Draslík: 531mg (2000mg); Železo: 1.8mg (14mg); Hořčík: 37mg; Fosfor: 100mg (700mg); Zinek: 0.19mg (10mg); Sodík: 9mg
Vitamíny ve 100g: V závorkách jsou uvedeny doporučené denní dávky. Vitamín C: 13mg (80mg); Vitamín B1: 0.21mg; Vitamín B2: 0.36mg (1.4mg); Vitamín B3: 0.5mg (16mg)
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 1200kJ/287kcal; Bílkoviny: 3.7g; Tuky: 1.1g – z toho nasycené 0.2g; Sacharidy: 73g