Klíčky Kamutu Wolfberry BIO jsou prapůvodním druhem pšenice s netradiční chutí. Kamut má oproti pšenici dvojnásobnou velikost, více proteinu a vyšší obsah vitamínů. Na rozdíl od jiných druhů obilí nebyl zatížen genetickou úpravou. Klíčky kamutu jsou pak na živiny ještě bohatší. Hodí se třeba k mixování smoothie nebo lisování vlastní šťávy. Klíčky jsou nenáročné a do týdne vám vyrostou před očima téměř bez práce.
Návod na klíčení:
• Semínka zalijejte vodou a nechte odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
• Lehce navlhčené je vložte do klíčící nádoby.
• Semínka ponechte na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abyste zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3-4 dnech.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Jak konzumovat BIO kamut:
Klíčky kamutu snadno zařadíte do jídelníčku. Kromě zmíněných nápojů jsou vhodné také k přípravě salátů a jiných zeleninových jídel, pomazánek, k různým krekrům, ale i jako samostatná příloha.
Semínka BIO kamutu si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Země původu: Itálie