Potraviny a nápoje

Labeta Vánočka bez lepku 420 g

Značka: LABETA

Sypká směs Labeta je určená na přípravu bezlepkové vánočky skvělé chuti. Snadná příprava a lahodná chuť potěší každého.

47
Ušetříte 15%

Původní cena:  55 Kč  ·  sleva 8 Kč

Cena za 100 g: 11,19 Kč

Nejnižší cena před slevou: 55 Kč

Doprava zdarma při nákupu nad 250 Kč. Platí pro všechny objednávky do 31.3.2024.

O produktu: Labeta Vánočka bez lepku 420 g

50137875

Úvod

Vánočka neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Nyní si její lahodnou chuť mohou dopřát i celiaci. Labeta směs na vánočku je založena na rýžové a kukuřičné mouce, součástí balení je i droždí, takže příprava těsta je velmi snadná. Zajisté vás také překvapí vynikající chuť, která si nijak nezadá s klasickou vánočkou z pšeničné mouky. Užijte si veselé Vánoce plné tradičních chutí!

Hlavní vlastnosti:

  • sypká směs z rýžové a kukuřičné mouky
  • bez lepku
  • vynikající chuť
  • pečení ve formě nebo domácí pekárně
  • droždí je součástí balení

Složení

Cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany vápenaté, aroma.


Použití

V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně: 230 ml teplého mléka, 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu), 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření), dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neošetřeného citronu a 2 lžičkami rumu.

Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou. Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečicí plech s pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185 °C a pečeme ještě 25 minut. Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.