Úvod
Pusťte do kuchyně exotický vítr! Směs na pečení Matcha Tea vám usnadní přípravu originálního cukroví, sušenek nebo třeba cheescaku. Stačí přidat tuk a vejce, a pak už je vše na vaší fantazii. Matcha tea je japonský zelený nefermentovaný čaj zpracovaný do jemného prášku. Díky obsahové látce podobné kofeinu vás povzbudí a dodá energii. Jeho intenzivně zelená barva je skvělým zpestřením při vaření i pečení.
Hlavní vlastnosti:
- směs na pečení celozrrného cukroví s matcha
- stačí přidat tuk a vejce
- exotická chuť, originální barva
Tipy na pečení:
Recept na matcha sušenky: na přípravu těsta potřebujeme: 180 g másla (nebo jiný ztužený rostlinný tuk) a 2 vaječné žloutky. Obsah sáčku vysypeme na pracovní desku, přidáme změklé máslo (nebo jiný ztužený rostlinný tuk), žloutky a zpracujeme těsto. Tip: do těsta můžeme přidat mleté ořechy či mandle. Zpracované těsto dáme vychladit do lednice (cca na 2 hodiny). Vychlazené těsto vyválíme na pomoučněné pracovní desce a tvořítky vykrajujeme různé tvary nebo plníme do formiček (dle druhu cukroví). Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170 °C, 5-10 minut (záleží na velikosti cukroví).
Recept na matcha sušenky bez vajec: k sypké směsi (340 g) přidáme 150 g změklého másla, 150 – 200 g jemně nastrouhaných vymačkaných jablek (2-3 jablka), skořicový cukr (2x20 g) a zpracujeme těsto. Z těsta uděláme kuličky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem, promáčkneme vidličkou do mřížky (vidličku namáčíme do vody) a upečeme ve středně vyhřáté troubě na 170 °C cca 10 – 15 minut (dle velikosti sušenek).
Složení
Pšeničná celozrnná mouka (73 %), bio třtinový cukr, bio mletý zelený čaj matcha (4,4 %), kukuričný škrob, bio sušená citronová kůra. Výrobek obsahuje lepek.