Úvod
Klíčky Pískavice Wolfberry BIO s kořeněnou chutí a charakteristickou vůní připomínající curry provoní každý pokrm. Čerstvé křupavé klíčky se skvěle hodí do chutney a omáček, příjemně ale dochutí i rýži nebo kuskus.
Semínka jsou středně velká, mají hořčicovou barvu a obdélníkový tvar. Jejich pravidelnou konzumací pískavice můžete podpořit normální hladinu cukru a cholesterolu v krvi a trávení.
Návod na klíčení:
• Semínka propláchněte vodou. Lehce navlhčené je vložte do klíčící nádoby.
• Semínka ponechte na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abyste zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Jak konzumovat BIO pískavici:
Pískavice známá jako „Poklad faraonů“ se používá do polévek, salátů, grilované zeleniny a omáček. Bývá součástí kořenících směsí. Jídlo ale dochutíte i pikantními klíčky tohoto semínka, které se konzumují syrové.
Semínka BIO pískavice si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Země původu: Itálie