Klíčky Pohanky Wolfberry BIO jsou významným zdrojem vitamínů a minerálů a jsou také ceněny pro svůj obsah rutinu. Zařazením klíčků pohanky do svého jídelníčku jednoduše zkvalitníte vaše stravování. Pohanka je bezlepková potravina, nutričně hodnotná a lehce stravitelná.
Pohanka se společně s quinoou řadí mezi pseudoobilniny, avšak používají se stejně jako obiloviny. Pohanka napomáhá k normální funkci dýchacího systému a normální činnosti kardiovaskulárního systému. V pohance můžeme nalézt patrné množství omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin.
Návod na klíčení:
• Semínka zalijte vodou a nechte odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
• Lehce navlhčené je vložte do klíčící nádoby.
• Semínka ponechte na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abyste zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3-4 dnech.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Jak konzumovat klíčky BIO pohanky:
Klíčky pohanky se nejčastěji přidávají do příloh, pomazánek, salátů a polévek. Díky nasládlé chuti klíčků lze pohanku přidávat také do dezertů například do palačinek, bábovky či štrůdlu.
Semínka BIO pohanky si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Země původu: Itálie