Neochucená jemná a lehká instantní pohankovo-rýžová kaše je neocenitelným pomocníkem v každé kuchyni. Je lehce stravitelná, během okamžiku připravená a každý si jí může dochutit podle vlastní fantazie. Je vyrobena z přirozeně bezlepkových surovin.
Pohankovo-rýžová kaše je nejen lehce stravitelná, ale nepůsobí plynatost, takže je vhodná pro výživu dětí, starších osob a pro lidi se žaludeční, žlučníkovou, nebo pooperační dietou.
Pohanka je hlavně cenná pro vysoký obsah rutinu. Kromě rutinu obsahuje pohanka i vzácný cholin, nebo lehce stravitelné bílkoviny s poměrně vysokým obsahem lysinu, tryptofanu, argininu a kyseliny aspartové, díky čemuž je ideální nejen pro bezlepkovou dietu, ale i pro diabetiky.
Rýže se používá k léčení zažívacích obtíží – od poruch trávení až po zánětlivé onemocnění tlustého střeva. Tyto její vlastnosti jsou dané tím, že je rýže bohatá na slizotvorné substance, které mají obrovský význam při léčbě zažívacích a střevních potížích.
Příprava: Potřebné množství instantní kaše zalijte teplou vodou nebo mlékem a podle potřeby dochuťte.
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 1443 kJ; Bílkoviny: 9.3 g; Sacharidy: 73.9 g; Tuky: 1.5 g; Vláknina: 2.0 g; Minerální látky: 2.0 g.