Potraviny a nápoje

SugaVida 250 g

SugaVida je přírodní sladidlo umožňující zdravě sladit bez zatížení organismu. Je 2x sladší než normální cukr, tzn. i přes stejné kalorie použijete pouze poloviční množství.

Produkt už není dostupný Tento produkt je vyprodaný a není na skladě dodavatele

O produktu: SugaVida 250 g

50101019

Přírodní sladidlo SugaVida se získává z mízy palem palmyra (Borassus Flabellifer), které se pěstují v jihovýchodní Indii. Jde o jedno z mála sladidel pocházejících z ekologicky udržitelného zemědělství, v bio kvalitě, fair trade a zároveň podporující místní komunity. Neobsahuje žádné chemické látky a konzervační látky, bělidla a pesticidy. S glykemickým indexem 35 a pouze 3,1 gramy fruktózy na 100 gramů (cukr z kokosové palmy obsahuje 40 gramů fruktózy na 100 gramů) představuje ideální přírodní sladidlo i pro diabetiky a to jak prvního tak druhého typu.

SugaVida je jedinečným rostlinným zdrojem s biologicky dostupným vitaminem B12. Tento bio nektar z palmy Palmyra je mimořádně bohatý i na ostatní vitaminy skupiny B, železo, draslík, hořčík, zinek, fosfor a další minerály. Protože vitamín B12 najdete typicky pouze v živočišných potravinách, jedná se o naprosto výjimečný zdroj tohoto vitaminu pro skupiny lidí se speciální úpravou stravy - makrobiotiky, vegetariány, vegany, ale i například seniory (kteří často trpí nedostatkem vitamínu B12).

Sladivost cukru SugaVida je 2x vyšší než u běžného cukru, což obecně napomáhá snižovat jeho používání. SugaVida má příjemnou karamelovou chuť, kterou si rychle oblíbí jak dospělí tak děti.

Hlavní benefity cukru SugaVida:

  • Obsah vitaminu B12, vysoký obsah železa, draslíku, hořčíku, zinku a fosforu
  • Obsahuje pouze 3 % fruktózy, je jediným vhodným přírodním sladidlem pro diabetiky prvního i druhého typu
  • Velice nízký glykemický index ± 35
  • 2x sladší než normální cukr, tzn. i přes stejné kalorie se použije pouze poloviční množství
  • Vhodné sladidlo pro dospělé a zejména pro děti
  • Doporučuje se lidem se speciální úpravou stravy (např. vegetariáni, vegani, makrobiotici, senioři atd.)
  • Vynikající karamelová chuť
  • Ideální pro vaření, pečení, slazení nápojů

Složení:

Bio nektar z palmýrové palmy (Borassus Flabellifer)

Jak se SugaVida používá:

Do nápojů, k pečení a vaření, jako topping na kaše. Sladká karamelová chuť ji předurčuje k použití od dezertů až po kari. Je sladší než klasický rafinovaný cukr a tak ji používáme v receptech zhruba o ½ méně, než klasického cukru.

 

Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.