Přírodní sladidlo SugaVida se získává z mízy palem palmyra (Borassus Flabellifer), které se pěstují v jihovýchodní Indii. Jde o jedno z mála sladidel pocházejících z ekologicky udržitelného zemědělství, v bio kvalitě, fair trade a zároveň podporující místní komunity. Neobsahuje žádné chemické látky a konzervační látky, bělidla a pesticidy. S glykemickým indexem 35 a pouze 3,1 gramy fruktózy na 100 gramů (cukr z kokosové palmy obsahuje 40 gramů fruktózy na 100 gramů) představuje ideální přírodní sladidlo i pro diabetiky a to jak prvního tak druhého typu.
SugaVida je jedinečným rostlinným zdrojem s biologicky dostupným vitaminem B12. Tento bio nektar z palmy Palmyra je mimořádně bohatý i na ostatní vitaminy skupiny B, železo, draslík, hořčík, zinek, fosfor a další minerály. Protože vitamín B12 najdete typicky pouze v živočišných potravinách, jedná se o naprosto výjimečný zdroj tohoto vitaminu pro skupiny lidí se speciální úpravou stravy - makrobiotiky, vegetariány, vegany, ale i například seniory (kteří často trpí nedostatkem vitamínu B12).
Sladivost cukru SugaVida je 2x vyšší než u běžného cukru, což obecně napomáhá snižovat jeho používání. SugaVida má příjemnou karamelovou chuť, kterou si rychle oblíbí jak dospělí tak děti.
Hlavní benefity cukru SugaVida:
- Obsah vitaminu B12, vysoký obsah železa, draslíku, hořčíku, zinku a fosforu
- Obsahuje pouze 3 % fruktózy, je jediným vhodným přírodním sladidlem pro diabetiky prvního i druhého typu
- Velice nízký glykemický index ± 35
- 2x sladší než normální cukr, tzn. i přes stejné kalorie se použije pouze poloviční množství
- Vhodné sladidlo pro dospělé a zejména pro děti
- Doporučuje se lidem se speciální úpravou stravy (např. vegetariáni, vegani, makrobiotici, senioři atd.)
- Vynikající karamelová chuť
- Ideální pro vaření, pečení, slazení nápojů
Složení:
Bio nektar z palmýrové palmy (Borassus Flabellifer)
Jak se SugaVida používá:
Do nápojů, k pečení a vaření, jako topping na kaše. Sladká karamelová chuť ji předurčuje k použití od dezertů až po kari. Je sladší než klasický rafinovaný cukr a tak ji používáme v receptech zhruba o ½ méně, než klasického cukru.