Wolfberry Meruňková jádra hořká BIO obsahují amygdalin, kterému se někdy nesprávně říká vitamín B17. Kromě toho v nich najdete i kyselinu gama-linolenovou a linolovou. Z vitamínů v nich převažuje vitamín B3 a vitamín A, z minerálů pak hořčík, draslík a fosfor. Amygdalin dává jádrům hořkou chuť a je obsažen také v mandlích, jádrech broskví, třešní nebo švestek.
Použití :
Meruňková jádra obsahují amygdalin, jehož štěpením vzniká kyanovodík, který může způsobit otravu! Dospělé osoby s tělesnou hmotností nad 60 kg nesmí z bezpečnostních důvodů užívat více než 1-2 jádra denně! U osob s nižší tělesnou hmotností než 60 kg je potřeba denní dávku úměrně snižovat!
Složení:
Meruňková jádra hořká v BIO kvalitě.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie: 2600 kJ / 640 kcal; Tuky: 54.0 g – z toho nasycené mastné kyseliny 4.6 g; Sacharidy: 21.8 g – z toho cukry 6.2 g; Bílkoviny: 12.0 g; Sůl: 0.025 g; Vláknina: 9.6 g.
Upozornění:
Uchovávejte jádra mimo dosah dětí, kterým se jejich konzumace nedoporučuje!
Země původu: Čína