Wolfberry Špalda BIO obsahuje téměř 11% vlákniny, minerální látky, vitaminy a více než 14% bílkovin. Je zdravější alternativou šlechtěné pšenice. Je často využívanou plodinou v ekologickém zemědělství, díky své minimální reakci na hnojení umělými hnojivy a vysoké odolnosti proti škůdcům.
Použití Špalda BIO:
Špalda BIO je výborná jako příloha, zavářka do polévek, nebo samostatný pokrm na způsob rizota. Před přípravou nechte špaldu alespoň 12 hodin namočenou a poté ji asi hodinu vařte. Zrna můžete nechat také naklíčit. Klíčky, které si zachovávají svoji výbornou oříškovou chuť, si přidejte do různých kaší nebo müsli. Ze špaldy se vyrábí také kávovina jako náhražka kávy.
Složení:
100% špalda v BIO kvalitě.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie: 1415 kJ / 338 kcal; Sacharidy: 70.19 g - z toho cukry 6.82 g; Bílkoviny: 14.57 g; Tuky: 2.43 g – z toho nasycené 0.41 g; Vláknina: 10.7 g; Sodík: 8 mg. Alergeny: Lepek.
Země původu: EU