Úvod
Ovesné vločky z naklíčeného ovsa jsou výborně stravitelné. Při klíčení semen dochází k přeměně obsažených škrobů, tuků a bílkovin na jednodušší složky a zvyšuje se množství vitaminů a enzymů. Oves obsahuje takzvané pomalé sacharidy, které se vstřebávají pozvolna a zasytí na dlouhou dobu.
Naklíčená ovesná zrna Iswari jsou dehydratována a maximální teplota zpracování nepřesahuje 40°C. Díky tomu je zachováno maximum živin.
Hlavní vlastnosti:
- Dobrá stravitelnost
- Zasytí na dlouhou dobu
- Neobsahuje lepek
Složení
100 % bio naklíčený bezlepkový oves.
Použití
60 g (cca 4 polévkové lžíce) naklíčeného ovsa zalijte vlažnou vodou nebo vaším oblíbeným rostlinným mlékem. Doslaďte přírodními sladidly s nízkým glykemickým indexem (například kokosovým cukrem). Přidejte kousky sušeného či čerstvého ovoce anebo dochuťte nepraženým kakaem.
Připravte si ovesné mléko: 40 g naklíčených ovesných vloček zalijte 0,5 l vody a nechte stát alespoň 1/2 hodiny (nejlépe přes noc). Ochuťte kokosovým cukrem nebo sirupem z agáve. Můžete přidat špetku vanilky nebo skořice. Poté vše rozmixujte a přeceďte přes plátno do připravené nádoby. Mléko skladujeme v lednici. Jeho trvanlivost v uzavřené nádobě je přibližně 3 dny. Dobrou chuť! :-)
O značce
Iswari vyrábí kvalitní a čisté výrobky. Věnuje velkou pozornost původu surovin. Odebírá suroviny jen od výrobců, kteří je získávají etickým způsobem. Jejich výrobky splňují přísné EU normy ekologické produkce. Ctí moudrost přírody, a proto se všechny produkty vyrábějí udržitelným způsobem. Jsou 100% přírodní, veganské (bez laktózy), bez konzervantů a umělých barviv a pochází z přirozeně bezlepkových surovin.