Neochucená jemná a lehká instantní jáhlovo-rýžová kaše je neocenitelným pomocníkem v každé kuchyni. Je lehce stravitelná, během okamžiku připravená a každý si jí může dochutit podle vlastní fantazie. Je vyrobena z bezlepkových surovin.
Jáhly jsou jednou z nejhodnotnějších potravin našich předků. Jedná se o vyloupaná zrnka prosa, která jsou bohatá na živiny a neobsahují lepek, tudíž jsou vhodné pro celiaky.
Rýže je lehce stravitelná a nepůsobí plynatost, takže je vhodná pro výživu dětí, starších osob a pro lidi se žaludeční, žlučníkovou, nebo pooperační dietou.
Jáhlovo-rýžová kaše by měla být, vhledem k vysokému obsahu látek podporujících stavbu organizmu, častou součástí dětského jídelníčku. Výborně se hodí také pro lidi s nemocnou slinivkou, protože je velmi lehce stravitelná a má vysokou výživovou hodnotu.
Příprava: Potřebné množství instantní kaše zalijte teplou vodou nebo mlékem a podle potřeby dochuťte.
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 1548 kJ; Bílkoviny: 9.6 g; Sacharidy: 77.5 g; Tuky: 1.0 g; Vláknina: 1.7 g; Minerální látky: 1.0 g.