Kuskus je potravina, která pochází ze severní Afriky a vzhledem i chutí malinko připomíná bulgur. Vyrábí se ze zrn tvrdé pšenice semoliny, které se nejprve broušením zbavují vnějších obalových vrstev a poté na jemno drtí. V Africe je to tradiční pokrm, který připravují údajně až na 200 způsobů. Nejznámější je asi podávaný s kořeněným dušeným masem, ale kuskus tam říkají celému tomuto pokrmu.
Wolfberry kuskus je předvařený, takže z něho během okamžiku uděláte dokonalou přílohu. Stačí zalít jeden díl kuskusu dvěma díly horké vody, případně masového nebo zeleninového vývaru, zakrýt a nechat 5 minut “stát“. Poté k němu můžete přidat pár kapek oleje a promíchat ho. Získáte vynikající přílohu, která je daleko výživnější než rýže a mnohem stravitelnější než luštěniny.
Wolfberry kuskus je v BIO kvalitě a můžete ho používat i místo těstovin jako zavářku do polévek. Pokud ho budete chtít konzumovat na sladko, vystačí, když k němu přidáte například Wolfberry sušené meruňky, rozinky, oříšky a kokos, dosladit ho můžete kokosovým cukrem, medem nebo sirupem z agáve. Slaný kuskus budete mít v mžiku hotový, když k němu přidáte balkánský sýr, hrášek a kukuřici.
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 1481 kJ / 349 kcal; Bílkoviny: 12 g; Tuky: 0.6 g; Sacharidy: 77 g; Vláknina: 3.9 g; Voda: max 11 g
Minerály ve 100g: Vápník: 40 mg; Železo: 2 mg; Fosfor: 250 mg; Sodík: 10 mg; Hořčík: 75 mg
Alergeny: lepek