Úvod
Bulgur je snadno stravitelná obilovina, která má v kuchyni podobné využití jako rýže. Jedná se o předvařená zrna tvrdých odrůd pšenice. Obsahuje 12 % bílkovin, vitaminy, minerály a minimum tuků. Bulgur můžete připravit jako klasické rizoto, použít jej do nádivek či karbanátků či jako přílohu k masům i zelenině.
Hlavní vlastnosti:
- předvařená pšeničná zrna
- snadno stravitelná forma
- obsahuje 12 % bílkovin
Složení
Loupaná předvařená pšenice. Alergeny: Lepek. Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Použití
Bulgur propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek bulguru připadají zhruba 2 hrnky vody). Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a nechte bulgur v zakrytém hrnci ještě asi pět minut odpočívat.