Úvod
Plody černého rybízu jsou bohaté na přírodní rostlinné antioxidanty a vitamin C. Čerstvé plody se užívají nejen syrové, ale slouží i k výrobě celé řady sladkých nebo kyselých nápojů a jídel. Černorybízový sirup Kitl se hodí pro přípravu domácích osvěžujících limonád a koktejlů. Výborný je i na horké nápoje a dochucení dezertů. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Na 100 ml sirupu je použito 104 ml ovocné šťávy a dužniny. Díky zpracování za studena má Syrob skvělou chuť a mnoho zdraví prospěšných látek.
Složení:
Cukr, šťáva z černého rybízu (97%) z koncentrátu, dužnina z černého rybízu (7%), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, aroma.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1382 kJ/330 kcal, tuky < 0,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 79 g, z toho cukry 79 g, bílkoviny < 0,1 g, sůl < 0,1 g.
Použití:
Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8. Domácí limonádu vykouzlíte smícháním se sodou a dozdobením melounem nakrájeným na kostky. Rybízový sirup smíchejte se smetanou a dejte zmrazit, výsledkem je lahodná rybízová zmrzlina.
Upozornění:
Ovocné výtažky sedimentují, případný zákal není na závadu a podtrhuje přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladničce a spotřebujte do 30 dní.