Špaldové lupínky BIO Wolfberry jsou vyrobeny z nešlechtěné pšenice, která má mírně ořechovou chuť. Jsou ideální pro přípravu vlastních cereálních směsí, nebo pro přímou konzumaci s mlékem, džusem, jogurtem, případně ovocnou přesnídávkou.
Pšenice špalda obsahuje celou řadu složek důležitých pro lidský organismus, včetně vitaminů, minerálů, bílkovin, tuků a sacharidů. Pozor ale, protože obsah lepku je v ní mezi 35 – 45 % a jeho kvalita je vysoká, takže se špaldové lupínky nehodí pro celiaky!
Špalda je navíc dobrým zdrojem některých vitamínů skupiny B, ale také draslíku a hořčíku. Obsahuje poměrně dost nenasycených mastných kyselin a její velkou výhodou je to, že v ní nenajdete žádný cholesterol.
Nutriční hodnoty ve 100g špaldových lupínků: Energie: 1458 kJ / 348 kcal; Bílkoviny: 12.2 g; Sacharidy: 66.9 g – z toho škroby 64.1 g, cukry 2.8 g; Tuky: 3.04 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0.583 g; Sodík: 3.19 mg; Vláknina: 13.6 g.
Obsah vitamínů a minerálů ve 100g špaldy: Vápník: 27 mg; Železo: 4.44 mg; Hořčík: 136 mg; Fosfor: 401 mg; Draslík: 388 mg; Zinek: 3.28 mg; Thiamin: 0.364 mg; Riboflavin: 0.113 mg; Niacin: 6.843 mg; Vitamin B6: 0.23 mg; Kyselina listová: 45 ug; Vitamín A: 10 IU; Vitamin E (alfa-tokoferol): 0.79 mg; Vitamin K (fylochinon): 3.6 ug