BIO Raw Super food mandle mají typicky mandlové aroma a lahodnou, nasládlou chuť. Zhruba polovinu jejich hmotnosti tvoří tuky. Jsou velkou zásobárnou energie, a proto jsou vyhledávány sportovci a osobami, které mají velký výdej energie. Obsahují také velké množství fosforu, vápníku, draslíku a zinku. Velmi důležité je, že v mandlích jsou stopové prvky a minerály téměř v ideálním poměru, takže je organismus dobře vstřebává.
Použití BIO Raw Super Food mandlí:
Z mandlí se vyrábí mandlové mléko, které má výborné výživové vlastnosti. Mandle se hodí k přímé konzumaci nebo si je můžete přidávat do jogurtů a cereálních kaší. Také jsou výborná mandlová těsta, zákusky a různé cukrářské výrobky. Využijete je i při zdobení dezertů.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie: 2447 kJ / 592 kcal; Tuky: 49,4 g z toho 3,7g nasycených mastných kyselin, 3,8 g mononenasycených mastných kyselin, 14,5 g polynenasycených mastných kyselin; Sacharidy: 9,5 g z toho cukry 3,9 g; Vláknina: 14,3 g; Bílkoviny: 21,2 g; Sůl: 0,88 g