Úvod
Bezlepková směs pro přípravu voňavého perníku s 9 druhy koření. Základem je mouka z přirozeně bezlepkových obilovin – kukuřice a rýže. Těsto můžete připravit s mlékem nebo ve variantě bez laktózy, pokud místo mléka použijete vodu. Recept můžete vylepšit rozinkami nebo kousky ořechů.
Hlavní vlastnosti:
- rychlý a chutný dezert
- pokud přidáte vodu je bez laktózy
- neobsahuje lepek
Složení
Cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakao, směs koření, zahušťovadlo: guma guar.
Použití
- Budete potřebovat: 2 vejce, 125 ml oleje, 200 ml vlažné vody nebo mléka.
- Obsah sáčku nasypte do připravené nádoby, přidejte 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vody nebo mléka a šlehejte elektrickým šlehačem 2–3 minuty.
- Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozetřete těsto a pečte při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut.
- Perník můžete po vychladnutí rozkrojit a namazat marmeládou či polít čokoládovou polevou.