Úvod
Univerzální směs pro přípravu pokrmů při bezlepkové dietě. Je vytvořena z kukuřičné a rýžové mouky a můžete ji bez problémů použít všude tam, kde potřebujete mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Vyzkoušejte Labeta Univerzální směs bez lepku a hurá do vaření nebo pečení!
Hlavní vlastnosti:
- vhodné na sladké i slané pečení
- pro pečení koláčů, bábovek, dortů a cukroví
- skvělé pro přípravu chleba, pizzy i kynutých knedlíků
- bez laktózy a sóji
- neobsahuje lepek
Složení
Bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová.
Guma guar – zvyšuje trvanlivost a zamezuje drobivosti pečiva, má rostlinný původ, je považována za bezpečnou látku; fosforečnany vápenaté – zlepšují kvalitu těsta, nejsou známy nežádoucí účinky, jsou považovány za bezpečnou látku; kyselina askorbová – má antioxidační účinky, zajišťuje snadnější zpracování těsta, vyrábí se z hroznového cukru, nemá žádné nežádoucí účinky při běžném příjmu; kyselina citronová – používá se jako konzervant, zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní a je považována za bezpečnou látku.