Tapioková mouka (3)

Seřadit podle
Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
Tato mouka neobsahuje lepek, je výborná na pečení i zahuštění pokrmů.
Tapioková mouka

Tapioková mouka

Tapioková mouka a její použití

Tapioková neboli manioková mouka pochází z Jižní Ameriky a Západní Indie. Tapioková mouka má vynikající pekařské vlastnosti, lze ji použít pro přípravu sladkých i slaných těst. Použít ji můžeme také jako zahušťovadlo, k pečení tortill, pizzy nebo sušenek. Po smíchání s jinou bezlepkovou moukou lze upéct chléb a různé dezerty. Při nákupu si dejte pozor, abyste nekoupili tapiokový škrob (ten má úplně jiné vlastnosti než mouka, hledejte ji pod názvem cassava nebo yucca).

Tapioková mouka složení

Tapioková mouka je vlastně škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se vyždímá do škrobové tekutiny, ze které po vypaření vody získáme tapiokovou mouku – škrob. Naopak mouka z cassavy se vyrábí zpracováním celého kořene, který se jednoduše oloupe, nasuší a namele do jemné konzistence. To také znamená, že v sobě zachová větší množství vlákniny, má jemně béžovou barvu a hrubší konzistenci. Svou oblíbenost si drží už po dlouhá tisíciletí díky svým skvělým výživovým hodnotám.

Je tapioková mouka bez lepku?

Tapioková mouka je univerzální mouka vhodná pro bezlepkovou dietu. Plnohodnotně nahradí běžnou pšeničnou mouku 1:1.