Jak na dlouhé vlasy? 4 tipy, kterými podpoříte jejich růst

19. 7. 2023 · 6 minut čtení

Po dlouhých a krásných vlasech touží většina žen. Jenže ne všechny máme to štěstí. Nechat si narůst dlouhé, a především pevné vlasy, není tak jednoduché, jak se může zdát. Dnes vám ukážu 4 tipy, jak podpořit nejen růst vlasů, ale také jak jim dodat vše potřebné.

 

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak na dlouhé vlasy? 4 tipy, kterými podpoříte jejich růst

Nejdůležitější zásady pro krásné vlasy

K vlasům přistupujte šetrně. Toto pravidlo platí, ať už je řeč o barvení či odbarvování, tak i co se týče tepelné úpravy. I blond odbarvené vlasy mohou mít dobrý stav – vše je otázkou správné péče a trpělivosti. Dlouhé vlasy není vhodné zbytečně namáhat častým žehlením nebo špatným kartáčováním.

Při rozčesávání mokrých vlasů s nimi zacházejte velmi opatrně. Začněte od konečků vlasů, až poté rozčesávejte od hlavy. A pokud už musíte použít žehličku, před jejím použití do vlasů naneste přípravek, který je ochrání před vysokými teplotami.

Tip: Aby se vám konečky nelámaly, hydratujte je každý den. Do konečků naneste večer trochu vlasového oleje nebo nesmývatelné masky.

Jak stylingem neponičit hřívu

Žehlení, krepatění či vlnění – to vše vlasy může poničit. Kvůli vysokým teplotám jsou konečky vlasů suché, lámavé a náchylné k roztřepení. Potřebují vaše vlasy zkrotit? Vyzkoušejte kulatý kartáč a fén se studeným vzduchem.

Jak na dlouhé vlasy? 4 tipy.
K vlasům přistupujte šetrně. Toto pravidlo platí, ať už je řeč o barvení či odbarvování vlasů, tak i co se týče tepelné úpravy.

Díky tomuto triku dokážete jednotlivé prameny natáhnout a vyhladit. Mým velkým pomocníkem je kulmofén, který veškerou práci s kartáčem zvládne za mě a během chvilky mám krásně lesklé a rovné vlasy.

Víte, že? Pravidelným zastřihováním konečků se vyhnete třepení a lámání vlasů. Při každé návštěvě kadeřnictví si proto nechte vlasy o pár milimetrů zkrátit. Cesta k dlouhým vlasům bude sice o něco delší, výsledkem však budou krásné a pevné vlasy.

I pokožka hlavy vyžaduje péči

Co je základem pro růst pevných vlasů? Pokožka hlavy bez problémů. Při výběru vhodných přípravků na vlasy i pokožku hlavy se vždy dívejte na jejich složení.

Vyzkoušejte regenerační přípravky Skinexpert ReviHair s komplexním účinkem, které zlepšují kvalitu vlasů, a zároveň stimulují pokožku hlavy a vlasové kořínky. 

Skinexpert BY DR.MAX ReviHair® shampoo obsahuje aktivní patentovanou složku Redensyl® cíleně působící na vlasový folikul, který je klíčový pro růst nových vlasů. 

Díky této látce pomáhá šampon bojovat s lámáním vlasů a pomáhá s ochranou, a to ve i chvíli, když vlasy barvíme. Šampon doplňte kondicionérem, maskou a vlasovým tonikem ze stejné řady, které naneste na mokrou či suchou pokožku hlavy a jemně vmasírujte.

Tip: Roztok FiberHance™, který najdete v produktech značky Skinexpert, proniká hluboko do vlasového vlákna a obnovuje jeho sílu. Výsledkem jsou silné, zářivé kadeře.

Jak podpořit růst kadeří?

Kromě správné péče vám k dlouhým vlasů pomůže i vnitřní péče v podobě doplňků stravy. A věřte, že není doplněk stravy jako doplněk stravy. Dopřejte vlasům revitalizační kúru pomocí přípravku s obsahem aminokyselin, biotinu a dalších vitaminů (B, A, E, D) a minerálů (zinek, měď, křemík).

Jak na dlouhé vlasy? 4 tipy.
Kromě správné péče vám k dlouhým vlasů pomůže i vnitřní péče v podobě doplňků stravy.

Příkladem takového přípravku může být právě doplněk stravy Skinexpert  BY DR. MAX ReviHair. Obsažené aminokyseliny jsou základními stavebními složkami keratinu, což je bílkovina vláknité struktury, z níž je tvořen vlas.

Články k tématu Jak na dlouhé vlasy? 4 tipy, kterými podpoříte jejich růst

  • Nestihli jste se objednat ke kadeřníkovi a vaše vlasy už volají o pomoc? Práci kadeřníků doma asi zcela nenahradíme, avšak za pomoci kvalitních produktů můžeme vlasům dopřát péči, kterou jistě ocení. Na co byste se tedy v péči o vaše vlasy měli zaměřit a po jakých produktech sáhnout?
  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Když se objeví pupínky v pubertě, není to nic neobvyklého, jenže proč se nám tvoří i v dospělosti? S tímto problémem se setkává čím dál více žen, včetně mě. A právě proto jsem se rozhodla, podívat se tomuto problému na zoubek – ukážeme si příčiny vzniku nedokonalostí v dospělosti a jak je co nejúčinněji řešit.
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora